Creatief

Valentijn in je interieur #DIY

Voor de mensen die van DIY HOUDEN

Toegegeven, alle feestdagen hebben iets commercieels over zich. Maar Valentijn spant toch echt wel de kroon. Ik heb dan ook vanaf het begin gezegd dat ik niets verwacht met Valentijn (een cadeautje is altijd fijn, maar dat mag ook op eender welke andere dag ;))

Wanneer je lange tijd samen bent wordt het moeilijk om telkens met leuke cadeautjes af te komen en dan heb ik die liever met mijn verjaardag dan met Valentijn (of kerstmis). Jep, wij zijn zo’n inspiratieloos koppel dat alles al heeft.

Maar Valentijn is het feest van de liefde! Wie kan daar nu iets tegen hebben? Je hoeft het niet persé commercieel te maken met een hele hoop cadeautjes.

Ik ga het nu dus niet hebben over wat je allemaal kan doen voor je partner, want over een lekker (zelfgemaakt / zelfbesteld) etentje, een schattig briefje of wat bloemen, valt niet zoveel te schrijven. Ik bedoel, met die ene zin vind ik dat ik al genoeg inspiratie heb gegeven voor Valentijnscadeautjes.

Maar ik was op mijn geliefde Pinterest aan het “bladeren” en toen kwam ik enkele leuke ideetjes tegen om je huis onder te dompelen in de liefde.

Waarom ook niet?

De kerstboom is (net) de deur uit of terug naar de zolder verhuisd en nu ziet het huis er terug een stukje kaler uit. Alhoewel het begrip “kaal” in ons huis heel erg relatief is…

Om de liefde in huis te halen en het commerciële buiten te laten, heb ik gezocht naar budgetproofwoondecoratie die niet persé kitscherig roos en hartjes uitschreeuwt. En waarvoor je dus niet naar de winkel hoeft te rennen.

Veel decoratie- en/of knutselplezier!


Dit zie ik helemaal zitten: een vaas of een glazen fles, wat takjes erin en wat papieren hartjes uitknippen en op de takjes plakken. Easy peasy! Zorg er wel voor dat de hartjes niet te groot zijn, anders gaat de charme een beetje verloren.

Bron: Money Hip Mama$

Vlaggetjes. Als er iets is dat trending is, dan zijn het wel de banners of vlaggenlijnen! En weeral heel gemakkelijk zelf te doen. Wat papier (eventueel uit een oud versleten boek of zelfs wat zwart-wit krantenpapier), een koord, wat plakband en een dikke stift. Nog even je handschrift een paar keer oefenen of je print het rechtstreeks uit.

Bron: Hymns and verses

Een variant op de vlaggenlijn is de hartjesketting. Niet te schreeuwerig en super schattig!

Bron: Etsy

Grote letters. Nog zo’n favoriet van iedere interieurstylist. Je kan ze kopen, maar je kan ze ook zelf maken. Dan zijn er twee mogelijkheden: of je steekt er veel werk in en je hebt langdurige decoratie OF je flanst wat in elkaar want je wilt het toch maar eenmalig neerzetten.

In geval van het laatste dan kan je een stuk karton nemen, er een letter uitknippen en inwikkelen met wol. Tadaah!

Voorbeeldletters: XOXO, LOVE, & of initialen

Bron: Amy Sue, I love you

Wil je iets minder tijdelijke letters en vind je het niet erg om er een beetje extra moeite in te steken, dan zijn de kurkenletters misschien wel een idee. Ik heb er ondertussen een 6-tal gemaakt en ze zijn super gemakkelijk en stijlvol (al zeg ik het zelf).

Men neme een stuk karton en een heleboel kurken (een verzamelaar als mij heeft er massa’s op voorraad). Je knipt je letter uit het karton, waarbij je een beetje rekening houdt met de grootte van je kurken, en dan begin je te plakken 🙂

Bron: Me!

Pompoms! I loooooove pompoms! Ik heb kleren gekocht enkel vanwege de pompommetjes die aan de koordjes hingen.

Maar je kan ze dus ook als versiering gebruiken! Wol – pompom – koord – pompomketting!

Nota: Zijn die vilten hartjes in de glazen pot niet überschattig? Mits een beetje handigheid met naald en draad zou dit moeten lukken…

Bron: My Name Is Snickerdoodle

En dan, misschien wel hét simpelste Valentijns accessoire (buiten een vaas met bloemen): Een kadertje met een tekstje of woord of hart. Simpel, duidelijk en lief. Print iets uit of haal je beste stiften boven en steek het in een mooi kadertje dat je vast nog wel ergens op zolder hebt liggen.

Simpele woordjes zoals “liefde”, “love”, “XO” of tekstjes met “You+Me=Love” of “All you need is love”, alles is mogelijk 🙂

Bron: A night owl


Nu is het nog een kwestie van een leuk plaatsje te vinden voor je DIY Valentijns decoratie. Een schoorsteenmantel, open kast of buffetkast doen het altijd wel goed.

Maar een vaas met (gekregen) rozen in het midden van de eettafel doet het natuurlijk ook altijd goed.*

*Dit was de subtiele hint! HUSBAND!

x Rose x

Ps: Alle inspiratie (en meer) kan je terugvinden op onze Pinterest-pagina

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

Reageer ook even, dat vinden we leuk!