Je kind wekelijks zien groeien met foto's
Creatief

Je kind wekelijks zien groeien met foto’s

Ongeveer 5 en een half jaar geleden (om precies te zijn 5 jaar, 4 maanden, en 24 dagen), had ik het lumineuze idee om elke week een foto te maken van mijn pasgeboren spruit. 

Een idee dat ik ooit (je raadt het nooit) op Pinterest ben tegengekomen, ging ik daadwerkelijk uitvoeren. 

Zo gezegd, zo gedaan. 

Een jaar van je kind samenvatten in een boek van Smartphoto

Yes, I can!

Nu staan ze dus op mijn computer, 52 foto’s die nooit bekeken worden. Tel daar nog eens 2 kinderen bij voor wie ik absoluut hetzelfde moest doen, en dan heb je dus 156 foto’s.

156 foto’s waar veel moeite voor is gedaan maar waar niemand iets aan heeft. Daar moet verandering in komen!

Optie 1: Foto-album

Het idee was om ze in een album te gooien. Maar om nu een heel familiealbum te wijden aan 52 foto’s vond ik een beetje te veel van het goede. Maar als je ze in een ander fotoboek bijzet, gaan ze verloren in het geheel.

Optie 2: Losse foto’s

Dan maar alle foto’s gewoon afdrukken. Maar dan gaan ze naar alle waarschijnlijkheid door elkaar gehaald worden en wie heeft nu zomaar losse foto’s liggen?

Optie 3: Foto-etui

Het derde idee was om ze in een foto etui te steken. Ideaal! Ware het niet dat er maar 50 fotos in zo’n etui passen en dus geen 52!

Dan toch optie 1, maar misschien in een kleine en meer compacte versie. Echter, toen ik online een klein compact fotoboek wilde maken, stootte ik op de ‘maximaal 40 foto’s per binding’.

Waarom is dit zo moeilijk?

Laat het dan maar!

Een jaar van je kind samenvatten in een boek van Smartphoto

Smartphoto to the rescue

Wanneer je het niet verwacht, dan kom je het meestal tegen. Ik was op smartphoto aan het rondneuzen om een waardebon in te ruilen en toen kwam ik de compacte albums met 52 foto’s tegen.

Is dit echt?

Hangt er afluisterapparatuur in mijn huis?

Is dit het werk van Cookies?

Een jaar van je kind samenvatten in een boek van Smartphoto

Ik weet niet waarom het fotoboekje van Smartphoto 52 foto’s bevat maar het heeft dus waarschijnlijk iets te maken met “Meant to be” ofzo.

*Engelengezang!*

Je kan kiezen tussen vierkante of rechthoekige fotoboekjes én er komt geen layout aan te pas.

Meestal hou ik niet van gelimiteerde menukaarten, maar nu was het ideaal!

Foto’s uploaden, even kijken of ze in de juiste volgorde zaten, titel verzinnen en klaar!

*Hallelujah*

Een jaar van je kind samenvatten in een boek van Smartphoto

Tevreden of geld terug

Nog geen twee dagen later lagen de boekjes al in de brievenbus en wat zijn ze schattig! Echt het ideale formaat voor foto’s die samenhoren maar waar je geen “echt boek” aan wilt besteden.

Voor ons zijn de boekjes in de eerste plaats voor in de memory box, want om ze los in een handtas te gooien lijkt me niet zo goed voor de levensduur van de boekjes.

Omdat de boekjes zo goedkoop waren (8,95 euro per boekje, 0,17 cent per foto), had ik nog wat geld over van mijn waardebon van Smartphoto. Dus ik ging nog een beetje rondneuzen.

Een jaar van je kind samenvatten in een boek van Smartphoto

Coronaproof weerzien

Aangezien de tijden er voorlopig niet beter op worden (#corona) en we heel kieskeurig moeten zijn wie onze kinderen mogen zien, hebben we voor iets kleins gezorgd voor de mensen die we missen.

We hebben de kinderen aan het werk (letterlijk, want dit was toch zo’n hard werk, mama!) gezet om tekeningen te maken die naderhand ophangen kunnen worden met de leukste magneten die er maar zijn!

Een coronaproof weerzien in de vorm van foto’s! Terwijl ik de site van Smartphoto aan het doorscrollen was, kwam ik een magnetische fotostrip tegen en was ik verkocht! Mocht je het nog niet weten; het is dus verschrikkelijk moeilijk om drie kinderen samen (mooi) op een foto te krijgen. Dus alledrie apart maar toch samen op 1 geschenk is ideaal, en je hebt niet eens een fotokader nodig!

Smartphoto magneetstrips

°Rose legt de fotoboeken in de memory-box en gaat op zoek naar cookies°

x Rose x

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

Eén reactie

Reageer ook even, dat vinden we leuk!