Creatief

De kinderkamer decoreren #Binnengluren

Accessoires en essentials in de kinderkamer…

Na het hele “meubeldilemma” kon ik eindelijk gaan inrichten!! Maar ik wilde niet werken met een thema. Ik vind thema’s ge-wel-dig, maar zo moeilijk om te onderhouden!

Geen bosdier-thema met Sesamstraatfiguren. Geen Zee-thema met beertjes. Geen Grijs-geel-thema met felgekleurde knuffelberen. Geen Disney-thema met…

Bij mij moet het ofwel helemaal kloppen of helemaal niet ūüôā

Ik ging dus voor helemaal niet en heb de kamer in een retro/vintage jasje gestoken en I LOVE IT!

En retro (of ook wel oud) speelgoed is perfect om mee te decoreren. Het is meestal te mooi en te breekbaar om je kleintje mee te laten spelen en het is zonde om ze gewoon in een doos te laten zitten – op de kast ermee! Mijn jarenlang verzamelen heeft dus toch nut gehad ūüėČ

Oorspronkelijk wilde ik voor neutrale kleuren gaan, maar uiteindelijk zijn we¬†full-colour-crazy gegaan¬†met de de retro-kleurtjes! Voor de muren hebben we wel gekozen voor een neutrale, opgroei-vriendelijke kleur. Some will say it’s green, some will say it’s blue…

Hoe ga je nu te werk als je voor (echte) retro gaat? “Echt” tussen aanhalingstekens omdat je tegenwoordig heel veel “neppe” retro kan kopen in heel veel leuke (internet)boetiekjes. Maar je¬†kan net zo goed voor authentieke (en misschien zelfs minder prijzige)¬†retro gaan!

Retro is voor mij trouwens een heel ruim begrip en betekend voor mij “oud en kleurrijk”.
Vintage betekend voor mij dan weer “oud en bruinig”. Haha

Oké, echte retro dus. Kijk eens bij je ouders of grootouders op zolder. Waarschijnlijk ligt daar nog leuk kinderspeelgoed van jezelf of van je ouders. Een rommelmarktje kan ook heel leuk zijn.

De gele boekjes van Pinkeltje hebben we gevonden op een tweedehandsboekenbeurs, samen met nog een hele hoop boeken die nog wel in een doos staan… Het naaitafeltje dat als bijzettafel dient (de kapotte naaimachine hebben we eruit gehaald) komt van bij mijn schoonouders. De rode brandweerwagen [neppe retro] was een cadeautje van mijn ouders (moeke en voke) omdat ze een kleinZOON gingen krijgen – na drie dochters was een (klein)zoon meer dan welkom ūüôā De oude blokken komen van een rommelmarkt en zitten in een vaas van de Action.¬†En √©√©n van de wereldbollen is afkomstig van mijn oude slaapkamer.

En zo hebben we een hele hoop leuke spulletjes bij elkaar gesprokkeld

Het kadertje met het alfabet is trouwens zelfgetekend, weet je hoe moeilijk het is om een prentje te vinden van iets dat start met de letter “Q” en om het ook nog eens te tekenen?! Het is dus een Quad geworden!

Het inladen van de kasten is nog zo’n dingetje waar je veel langer over moet nadenken dan dat je wilt. Wat hoort er thuis op de kinderkamer en waar geraak je het allemaal kwijt? Echt, zo’n klein mini-mensje heeft heel veel spullen!

In die 14 maanden dat de kinderkamer¬†al in gebruik is,¬†is de indeling van de kasten al een aantal keren veranderd (het wisselen van de seizoenen, het groter worden van het monstertje, het veranderen van behoeften…) maar de basis is min of meer hetzelfde gebleven:

  • In de kleerkast zitten al zijn kleren, pyjama’s, schoenen, kousen en¬†rompertjes. Mooi gesorteerd per maat.
  • In de verzorgkast (de verschoontafel is bij ons een kast met een verschoonkussen bovenop) zitten de luiers binnen handbereik, verzorgingsproducten (zoals luiercr√®me, neusspray, thermometer, vochtige doekjes en zakdoekjes ), tetradoeken, slaapzakken, beddengoed en dekentjes.¬†In de¬†tijden van¬† borstvoeding¬†lagen hier ook nog bavetjes en keukenhanddoeken.
  • Op het tafeltje naast zijn bed staat de babyfoon, een setje voor nagelverzorging en belachelijk veel nachttutten.
  • Overigens staat er ook nog een brandweerwagen-opbergdoos met allemaal schoenen die nog te groot zijn, een vuilbak en een wasmand.

Hopelijk hebben jullie wat inspiratie kunnen opdoen, of toch plezier gehad met binnengluren ūüôā

 

x R x

 

BewarenBewaren

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (¬į2015, ¬į2017 en ¬į2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

Reageer ook even, dat vinden we leuk!