Moederschap

Hoe heb ik de oudste groot gekregen?

 

Hoe moeilijk kan die tweede zijn?

Ken je dat? Wanneer de dag om is en je eigenlijk geen idee hebt hoe je erdoor bent geraakt. Wel, met kinderen is dat zo’n beetje hetzelfde. Ten eerste vliegt de tijd voorbij en ten tweede heb je geen idee wat je aan het doen bent en of dat wel dé juiste manier is.

Nu met mijn tweede zoontje erbij, probeer ik vaak na te gaan hoe ik iets met mijn eerste zoon heb gedaan. En het punt is, ik weet het niet meer. Niet dat het zo lang geleden is, of dat mijn geheugen zo slecht is (misschien een beetje dan).

Maar volgens mij komt het omdat je er gewoon in groeit. Go with the flow…

Je kan er Dr. Spock bijhalen of die miljoenen andere handboeken over baby’s en opvoeden maar uiteindelijk zijn dat slechts een hoop letters op papier. Hoe vaak je dokter Google ook zou willen raadplegen of de internetfora afstruinen, uiteindelijk loopt alles wel los en moet je je gevoel volgen.

Maar dat is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan.
Ik betrap me er vaak op dat ik denk ‘hoe hadden we dat met het monster gedaan?’. Dat kan om de meest uiteenlopende dingen gaan. Ergens kan ik me dan voor de kop slaan dat ik niet alles (maniakaal) heb opgeschreven toen ik het voor de eerste keer moest doen.

Om hoe laat ging hij slapen? Vanaf welke leeftijd deed hij het middagdutje op zijn eigen kamer? Hoeveel flesjes kreeg hij per dag?  Hoe regelden we de opvang? Wanneer at hij groentepap én fruitpap?

Honderden vragen en ik heb de oplossing geweten. Maar die ben ik dus kwijt… Hoe hebben we dat toch allemaal klaargekregen?

Hoe komt het dat het nu zo vanzelfsprekend is dat het monster zelf de trap op en af kan, dat hij met een vork eet, uit een glas drinkt en ‘alsjeblieft’ en ‘dankjewel’ zegt? De tweede zou “a piece of cake” moeten zijn. Maar ik zit nu met precies dezelfde vragen als toen.
Oké, ik hoef niet meer bij alles een vraagteken te zetten. Natuurlijk heb ik ondertussen al een gezonde kennis van zaken *Ahum*. Echter, met zo’n klein niet-pratend baby’tje is het toch vaak raden.

Zoals ik al schreef, uiteindelijk gaat het vanzelf. Aldoende ontdek je. En natuurlijk is elk kind anders.

°Rose probeert in haar notities te vinden vanaf wanneer het monster eindelijk doorsliep *gaap*…°

x Rose x

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

Eén reactie

Reageer ook even, dat vinden we leuk!