Vertelsels

Ik mag van mijn man de krant niet lezen

Goed gevoel vs. Alwetendheid

Oké, een beetje dramatisch, deze titel. Niet echt letterlijk te nemen, maar toch een beetje… Mijn man haat het namelijk als ik de krant lees.
Een zucht van ergernis of misschien zelfs een slapeloze nacht, dat is meestal het resultaat na een paar klikjes in de digitale krant.

Waarom lees je dat ook?

Omdat ik het anders wel op het werk hoor.
En je weet wel. Curiosity killed the cat…

Nieuws vs. onwetendheid

Ik kan het niet laten. Elke dag krijg ik een mail met de hoogtepunten van het nieuws en ik klik ze open. Omdat ik om de één of andere reden op de hoogte gehouden wil worden van het nieuws uit de wereld.
Nieuws dat bijna altijd slecht is. Nieuws dat niet in mijn koude kleren kruipt maar in mijn doordraaiende hoofd.
Onwetendheid is ook niet goed natuurlijk, je moet wel weten waar de lamp brandt. Nadenken over zaken waar je effectief een verschil kan maken. Maar het hele hoe-meer-je-weet-gebeuren is niet altijd beter. Toch niet voor mij.

Bij het lezen van sommige titels weet ik het op voorhand eigenlijk al. Niet op klikken, zeker niet lezen. En wat doe ik? Erop klikken en lezen en waarschijnlijk nog eens nalezen…

Alle onrechtvaardigheid in de wereld, ik trek het me allemaal aan. Al het stomme ongeluk, ik stel het me allemaal voor, het liefste met mijn eigen kinderen. Ik hoef je geen verhalen te noemen, waarschijnlijk kan je die zelf al voor de geest halen.

Drama queens

Het feit is, drama trekt aan. Mensen willen zich ervan bewust zijn wat er allemaal mis kan gaan.

Zo las ik ooit een artikel over een kind dat een dag nadat het was gaan zwemmen, pas verdronk. Ik verzeker je, mijn kind werd na zijn badje bijna ook uit zijn slaap gehouden omdat hij in mijn ogen nogal veel badwater binnen had gekregen…

Er kan namelijk zo veel mis gaan, en je kan onmogelijk met alles rekening houden.
Kijk uit met dit, houd dit in de gaten, pas op voor dit,… onmogelijk om het allemaal bij te houden.

En dat geldt ook voor blogs. Dramatische titels *guilty!* trekken nu eenmaal meer lezers aan.
Het internet staat vol met bevallingen-gone-bad. Logisch eigenlijk, want de meeste mensen schrijven van zich af, zoeken steun of willen gewoon hun ei kwijt.
Maar het zijn er zoveel! En wanneer je informatie wilt. Al was het maar om te weten wat je te wachten staat, dan krijg je de volle lading negativiteit.
Waarom trekken vrolijke titels niet zoveel aandacht? Zijn we allemaal gewoon een stel masochisten?

Feel Good!

Je hebt het misschien wel gemerkt, maar wij (Life After Motherhood) proberen zo niet te zijn. Geen donkere artikels hier. Enkel feel-good of donker met een gouden randje, een “probleem” dat we met een knipoog aanpakken.

Van mij mag de focus meer op leuke dingen liggen. Geen jaloezie-opwekkende artikels, maar leuke feel-good, of iets waar je eens goed mee kan lachen. Of artikels mét een oplossing.

Voor de krant geldt dit trouwens ook. Het is zoveel leuker en aangenamer om positieve titels aan te kunnen klikken tussen al die negativiteit.

Eekhoorn zet boekhandel op stelten.
Man vindt trouwring na 20 jaar terug rond wortel.

Geen banale “positiviteit” maar gewoon een leuk en/of informatief artikel, om de boel luchtig te houden. Om mijn gedachten even ademruimte te geven 😉

°Rose gaat op het internet nog eens op zoek naar leuk leesvoer°

x Rose x

BewarenBewaren

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

3 reacties

Reageer ook even, dat vinden we leuk!