Moederschap

Hoe overleef je Jules? Activiteiten, samen met de klaspop

Jules, de klaspop, “mag” mee…

De klaspop, ik had er al verhalen van gehoord en wazige afbeeldingen voorbij zien komen, maar mijn adem stokte toch wel even toen mijn oudste zoon, na school, met de klaspop kwam aanlopen… Jules – de klaspop – in mijn huis?

Het schooljaar is dan wel net op zijn einde gelopen, maar vlak voor de grote vakantie kwam Juleske mee naar huis. Onze zoon was namelijk jarig geweest en blijkbaar mag Jules dan een weekendje komen logeren. “Hoezee.. “

Ik heb een vreemde afkeer van poppen. Al sinds ik ooit een filmpje zag van Around The Twist met in de hoofdrol een griezelig aanhankelijk pop. Chuckie was er niets tegen… Het punt is, ik heb het niet zo op poppen.

Maar Jules kwam dus mee naar huis, samen met zijn avonturenboekje.

In eerste instantie wilde ik Jules standepede in de wasmachine doen, maar mijn ik-wil-een-perfecte-mama-zijn-kantje vond het beter om eerst samen met Jules te spelen.

Jules, wie is hij en wat doet hij?

Spelen met Jules? Jules is niet zomaar een pop, hij is één van de kleuters, een gelijke. Een kameraadje als het ware, dat gewoon komt spelen.

Je kind gaat Jules laten kennismaken met zijn leefwereld. Jules is er volgens mij gewoon bij om alles een beetje speciaal te maken en zorgt ervoor dat alles beter naverteld kan worden.

Maar welke “avonturen” kan je samen met Jules beleven?

Wel, je hoeft het niet zo ver te zoeken.

Je kan weg gaan met Jules, bijvoorbeeld naar de kinderboerderij, de turnles, boodschappen doen of oma en opa bezoeken.

Maar je kan ook thuis blijven; samen “koken”, tandenpoetsen, met broer spelen, knutselen,…

Jules zorgt ervoor dat de alledaagse leefwereld een leuk onderwerp wordt om over te vertellen. En natuurlijk moet je kleutertje een beetje op Jules letten, ervoor zorgen dat Jules goed zijn tandjes poetst of de autogordel goed aan heeft.

Zodoende wordt er gewerkt aan de verantwoordelijkheidszin én taalontwikkeling van de kleuter. Aldus het boekje van Jules 😉

Jules is de dus de slechtste nog niet. Het monster had niet echt een klik met Jules. Dus als goede mama heb ik Jules (met een beetje tegenzin) overal in betrokken.

Buiten spelen met kleine broer, pannenkoeken bakken met papa, tanden poetsen, en zelfs oma en opa helpen in de moestuin. Jules heeft overal meegeholpen en geleerd. Tijdens ons weekendje met de klaspop was er toevallig kermis, dus je raadt al waar we naartoe gingen mét Jules!

Hoewel Jules niet onmiddellijk het beste vriendje van het monster zal worden (de kindjes op school vindt hij toch net iets leuker), heeft het monster wel flink verteld over Jules.

Aan taalontwikkeling geen gebrek, iedereen die het maar wilde horen (of niet) kreeg te horen welke avonturen hij samen met Jules heeft beleefd.

°En Rose is vooral blij dat Jules terug naar school is°

Is de klaspop al bij jullie op bezoek geweest? Welke “avonturen” heeft jouw kleine spruit beleefd?

x Rose x

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

4 reacties

    • Rose

      Hahaha! Dat herken ik helemaal. Bij ons klikte het ook niet zo met Jules (en voorlopig nog geen psychopathische trekjes te bekennen). Dus geen zorgen 😉

  • Leen

    Haha, ik heb net een logeetje Jules mee gekregen. Ik wou eigenlijk googelen of ik hem in het was machine mag steken en kwam op jouw blog uit. Heerlijk herkenbaar, er vies van zijn, de pop niet willen betrokken. Ik probeer het ook van me af te zetten dit weekend 🙂 Bedankt voor dit leuke stukje en de herkenbaarheid!

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d