Moederschap

Je baby verwelkomen met een babyborrel?

Alle drukte op één dag of gedurende de héle kraamperiode?

Moest je mij vroeger hebben gevraagd of ik ooit een babyborrel zou houden, dan had ik resoluut ‘nee’ geantwoord. Veel te druk en onpersoonlijk.

Maar dat was voordat ik mijn man en zijn grote familie leerde kennen. Hij heeft maar één zus maar zijn nonkels en tantes (en neven en nichten) zijn niet op twee handen te tellen. Volgens mij niet eens op vier…

Het ding met baby’s is dat iedereen ze gezien wilt hebben, en geroken, en vastgepakt, en gekust (is het niet, Alice?). Dat betekent dus dat al die mensen langs willen komen (niet iedereen, maar toch een hele hoop). Maar ik had géén zin in een hele hoop mensen in mijn huis, of een hele hoop aparte bezoekjes. En dat had er deels mee te maken dat ik pas bevallen was en dus mijn rust wel kon gebruiken en deels om het feit dat ik mijn huis geen twee dagen na elkaar netjes kan houden. *blaim it on the toddler* En een netjes huis is niet het enige waarvoor gezorgd moet worden bij een kraambezoek. Nee, naast een handdoekvrije zetel (mega teruggeefkind en goede melkproductie) en een gang zonder struikelgevaar over autootjes in alle mogelijke formaten, dien je ook je bezoek te verzorgen. Een hapje, een drankje en zelf dien je natuurlijk ook een beetje verzorgd voor de dag te komen (dus niet in borstvoedingspyjama). Dat drankje is natuurlijk geen probleem maar als je elk bezoek een stuk vlaai wilt presenteren, dan kan je vaak vlaai gaan kopen, en blijven kopen, want je gaat niet bij elk bezoek een hele vlaai weggewerkt krijgen en zoiets blijft natuurlijk niet eeuwig goed. Tenzij je bezoek systematisch achter elkaar op bezoek komt, kan je dus blijven kopen en/of eten (zo raak je die zwangerschapskilo’s natuurlijk nooit kwijt).
Sommige mensen hebben de drukte die een kraambezoek meebrengt liever verspreid over meerdere dagen. Maar ik ben er graag op één dag vanaf. Niet dat het niet gezellig is, maar het kan al snel te veel worden. Daarom kozen wij dus toch voor een babyborrel. En eerlijk, stiekem vond ik het nog eens fijn om Pinterest af te schuimen naar decoratie-ideeën voor de zaal.
Maar wanneer hou je nu die babyborrel? Dat is natuurlijk ook zo’n dingetje. Volgens mij komt geen enkele baby op tijd, ofwel te vroeg of wel te laat (de uitzondering bevestigt natuurlijk de regel). En deze keer moesten we rekening houden met twee baby’s!
Alice, de schoonzus, en ik waren samen zwanger. Dat betekende dus ook dat we samen zouden bevallen (in dezelfde periode, he)
Alice haar familie is natuurlijk ook mijn familie dus was het te gek om twee borrels te organiseren en dit was veel gezelliger! “Gelukkig” lag de geboortedag van Alice’s baby nummer 2 al vast. Alvast één variabele minder om rekening mee te houden. Een maand en en week na de uitgerekende datum werd de zaal geboekt. Resultaat: lekker kleine baby’tjes die nog veel slapen (meestal) 🙂
Voor de gasten van de babyborrel hadden we -naast twee lekkere baby’tjes- taart en gebak voorzien, véél taart en gebak. In de Makro verkopen ze overheerlijke diepvriestaarten dus dan hoef je de dag op voorhand niet naar de winkel te racen. Niet te veel poes pas, gewoon heerlijk gebak en drank. O, en nootjes waar in de keuken “stiekem” van werd gesnoept door de jongsten (en ouderen).
Na de middag, wanneer het middagdutje van het monster erop zat, begon het volk binnen te komen. En het stopte niet!
Het was druk, het was soms zelfs overweldigend, maar het was wel mooi. Mooi om al die mensen samen te zien komen voor één blijde gebeurtenis (of twee in ons geval, met 12 dagen ertussen).
Er werden veel handjes geschud, wangen gekust en baby’s doorgegeven.
x Rose x
BewarenBewaren
BewarenBewaren BewarenBewaren

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

Reageer ook even, dat vinden we leuk!