Reviews

Muggen en ander ongedierte VS je kids

Wij testten en wij vonden! Muggen? No way!

Muggen… het is zoiets waarvan ik elk jaar weer vergeet dat ze er zijn, totdat ik mezelf of mijn Bubbeltje vol zie staan met muggenbeten. Gelukkig merk ik het alleen maar tijdens de warme zomermaanden en blijf ik er van gespaard in de winter. (want muggen steken het hele jaar door werd het laatst wetenschappelijk bewezen)

Maar wat kan je er eigenlijk allemaal tegen doen?

Nu, die mugjes… stel dat jij degene bent met het “zoete bloed”, wat kan je dan doen om ervoor te zorgen dat je NIET gestoken wordt? Want er zijn duizenden producten en trucjes die dit zouden moeten verhelpen. Maar in realiteit is het toch niet zo simpel helaas.

 

Laten we alles eens opsommen waar we NIET van overtuigd waren(let’s save the best for last)

Ik heb vroeger altijd van die apparaatjes gebruikt voor in het stopcontactte steken, maar deze zijn schadelijk voor kleine kinderen, het is vergif én ik vergat ze wel eens uit te trekken. Mugjes weg? Ja zeker. Ik ben altijd tevreden geweest van de typische Baygon producten. Maar voor een babykamer of dergelijke is dit niet oké.

Dan misschien eens een Roll-onproberen? Dat werd me aangeraden door de apotheek. Mijn bubbeltje was op dat moment nog een baby en aangezien we ons de hele tijd verplaatsten zou dit, volgens hen, die ideale oplossing zijn. In de gebruiksaanwijzing stond inderdaad dat het mocht voor baby’s. Maar toen ik het gebruikte dacht ik toch: “nee, dit is niet oké!” Ten eerste vond ik het al niet zo leuk om iets “chemisch” op zijn huidje te rollen, ik vond de gedachte dat daar bovenop ook nog eens zonnecrème en zonnestralen kwamen nog een stuk minder aangenaam. Ook de roller ging dus de vuilnisbak in.

Ook de muggenmelken waar mijn mama fan van is waren geen succes wegens te plakkerig, te aanwezig, niet werkend of te chemisch.

Dan eens een ultrasoon stekkertje proberen. Niets chemisch, enkel geluiden die wij niet horen. Wel, dit hielp voor geen meter! Ten eerste weet je niet als het überhaupt wel iets doet, want je kan het zelf niet horen dus ook niet controleren. En ten tweede is ook dit beperkt tot de ruimte waar het insteekt. In mijn test was zelfs die ruimte niet muggenvrij!

Of waarom geen ultrasoon geluidje, maar een blauw lampje? Zo iets waar ze naar toe vliegen en vervolgens °bbbzzzzzz° geëlektrocuteerd worden of zoiets? Hmmm… ook getest. En er zaten wel eens wat diertjes in het bakje. Maar een dikke vette mug heb ik er nog nooit in gevonden. En daarbij, zolang het licht is in de kamer valt dit lampje lang niet genoeg op om ze aan te trekken.

Dus niets helpt???

Toch wel! Ik stuitte namelijk op Parakito en op Squitos! °alleluja°

Muggen 7

Laten we ze even toelichten:

Armbandjes van Parakito

Parakito zijn armbandjes waarin je een soort van klein tabletje steekt dat vervolgens een geur verspreid die er voor zorgt dat de mugjes wegblijven. Klinkt goed.

Is het dat ook?

Wel, ik ben fan, maar ik zal de voor- en nadelen even op een rij zetten:

Voordelen Parakito:

 • De armbandjes zijn ook geschikt voor zwangeren en kleine ukkepukken.
 • De armbandjes bestaan in verschillende kleuren en in kindermaten. Mijn bubbeltje vindt zijn armband geweldig stoer en draagt hem dus ook met plezier.
 • Je kan er mee slapen, je kan er mee zwemmen, en je kan hem gebruiken als ID tag voor je kids…
 • Bij baby’s mag het niet omdat die het armbandje natuurlijk in de mond gaan steken. Bij hen kan je het armbandje aan de buggy of het bed vast maken of de clips gebruiken. Of je kan hun spray gebruiken, die bij baby’s over het bed of de buggy verneveld kan worden.

Nadelen Parakito:

 • Elke twee weken dien je de tabletjes te vernieuwen. Ik doe er langer mee, maar het is toch wel een kost natuurlijk.
 • Het is een armbandje. Dat betekent dat het zichtbaar is. Mij stoort het niet, maar als jij absolutely fabulous bent stoort zo een ding misschien? Ze hebben wel super leuke prints. De mijne is een zebra print… dus eigenlijk zie ik het probleem niet haahah.

En Squitos dan?

Squitos zijn super-schattige stickers die je op kleding of andere zaken kan plakken en die ook de muggen weg houden. Ze plakken erg goed en zien er ook nog eens super leuk uit. Contact met de huid kan geen kwaad en ze ruiken lekker naar zo een citronella plantje.

Ook hier gaat het over een niet schadelijk product wat gebruikt mag worden in de buurt van je kids.

Laten we ook voor de schattige Squitos stickers de voor- en nadelen even op een rij zetten!

Voordelen Squitos:

 • Ze zien er geweldig uit en komen in een superschatting blikje!
 • De sticker plakt erg goed op kleding en de kids vinden het geweldig
 • Geen mug te bespeuren sinds drie dagen!

Nadelen Squitos:

 • De stickers blijven 72 uur muggen verjagen… Dat betekent dat je ze best vaak moet wisselen… Dat ga je natuurlijk op een bepaald moment wel voelen in je portefeuille.
 • Plak ze ver genoeg van de kleinste handjes, want die zouden de sticker best wel in hun mondje willen steken, zo schattig is hij!

 

Zowel Parakito als Squitos zijn handig omdat je ze op je draagt en zo dus goed beschermen. Beiden hebben wel die typische citronella geur maar zowel ik als mijn kinderen storen zich daar niet aan. De man is er iets minder voor te vinden, maar na één dag ruikt hij het al niet meer.

Vooral het feit dat er niets chemisch aan te pas komt spreekt mij erg aan. Zo gebruik ik Parakito vooral ’s nachts. En als we ergens naar toe gaan waar het erg vochtig is en waar erg veel muggen zitten, dan plak ik een Squitos op de buggy en de kleren van de oudste en dan zijn ze ook beschermd.

Misschien nog even vermelden wat het kost:

 • Parakito: Een armbandje met twee tabletjes vind je rond de 10€. Een doosje met navullingen (twee tabletjes) kost je rond de 5€. Per tabletje kan je 15 dagen muggenvrij rondrennen.
 • Squitos: Een doosje met 24 stuks kost je ongeveer 8€. Per sticker kan je 72 uur muggenvrij rondrennen.

Doe zelf maar de berekening welke het goedkoopst is! Of kies gewoon de leukste! 😉

x Alice x

 

°In dit artikel zitten géén gesponsorde producten! Enkel mijn eerlijke mening!°

 

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

Reageer ook even, dat vinden we leuk!