Reviews

Voor de schrijvers onder ons… de Rocketbook Review

Als je dol bent op papier maar toch ook weer niet!!!

Wie is er nu niet dol op schrijven? Of wie schrijft er nooit? Is het nu voor je studies of voor je job of voor je huishouden in goede banen te leiden… iedereen schrijft wel eens denk ik.

De eeuwige zoektocht…

Ik zocht al een hele poos naar een manier om al mijn nota’s te ordenen en structuur te vinden in al mijn schrijfsels zonder veel papier te verspillen.
Die zoektocht was trouwens ook al even aan de gang. Zo probeerde ik al om voor verschillende zaken ook verschillende schriften te gebruiken in de hoop dat dit al wat orde zou brengen.

Op het werk resulteerde dat in een klein schrift voor de klantenbezoeken, een ander schrift voor alle coachingsgesprekken en nog een ander voor al mijn nota’s die ik tijdens opleidingen neem.
Maar als je dan in een opleiding zit met het verkeerde boek en je niet kan teruggrijpen naar je vorige nota’s, dan is dat vervelend. Om dan nog maar te zwijgen over al het gesleur wat je elke dag doet.

‘S avonds thuiskomen met een baby op je arm, een kind aan de hand, een handtas, twee boekentassen een een laptoptas met drie schriften is niet bevorderlijk voor een goed humeur. En erg ecologisch kan je het ook niet noemen.

Het moest dus anders…

Dus toen kwam Trello in mijn leven. Geweldige tool! En heel even dacht ik echt dat ik paperless kon leven. Ik maakte lijstjes met lijstjes en nog meer lijstjes met lijstjes. En daarvoor is Trello fantastisch. Je kan het zowel op je telefoon als op je laptop gebruiken maar lange nota’s zijn niet ideaal en typen op een telefoon of laptop vind ik erg onpersoonlijk. Dus ook dat was niet mijn oplossing. En daarbij, af en toe noteerde ik mijn krabbels dan maar snel op een post-it om ze dan achteraf in mijn Trello To Do lijst te zetten, maar dat sloeg natuurlijk ook nergens op en die post-its kwam ik nadien op de meest gekke plekken tegen… zoals aan de onderkant van mijn handtas of mijn mouw…

Dan maar back to basic

Gewoon terug naar één simpel schrift? Maar krabbels en kattebelletjes op één pagina en belangrijke nota’s op de andere ergerden me elke dag meer en meer, dus ging ik wéér op zoek naar een alternatief. Er moet toch ergens een oplossing zijn om efficiënt te werken zonder het gevoel van papier te verliezen?

Maak kennis met de REMARKABLE

Maar daar gaat dit artikel niet over. 🙂 Want een REMARKABLE kan ik niet betalen! Mocht je houden van het gevoel van papier maar je nota’s ook elektronisch willen hebben dan kan dit echt iets voor jou zijn. Bij mij staat hij op mijn Wanna-Have-Lijst, maar gezien zijn voorlopig nog hoge prijs zal hij daar wel nog even blijven staan.

De REMARKABLE is namelijk een tablet waarop je schrijft, zo een beetje als die dingen waar wij als kind op schreven door middel van een plastic pennetje en dan kreeg je zwarte stippen/lijnen op dat ding en als je dan met iets naar links of rechts schoof wiste je het uit… ben je mee??

In ieder geval, de REMARKABLE voelt dus als papier, slaat alles elektronisch op en je kan dus al je documenten en nota’s er op oproepen en bewerken. Daar bovenop kan je hem als e-reader gebruiken. Helaas kan je hem ook gebruiken als “Haal-je-bankrekening-maar-leeg” want hij kost rond de 500 euro!

Dus nog steeds geen oplossing?

Jawel!

Hello Rocketbook !

Ik stuitte door een aanbieding op Ibood per toeval ergens op de Rocketbook. Ik wist al dat Moleskin een soort van boekje had met een connectie naar je telefoon, maar dan moest je nog steeds op papier schrijven wat nadien weggegooid werd. Het idee van Rocketbook sprak me dus meer aan. Ze beweren namelijk dat je hun boekjes forever kan gebruiken… Correctie: dat één boekje forever meegaat…

20190125 Rocketbook 9

Wat is het dan precies, zo een Rocketbook??

Wel, een Rocketbook is een schrift in A4 of A5 met maar een dertigtal beschrijfbare pagina’s. De kaft is stevig zodat het schrift lang meegaat en elke pagina heeft een zwarte rand zodat je de pagina gemakkelijk met de bijhorende gratis app scant en opslaat.
Maar er is meer!!! Je kan namelijk je pagina`s afwassen… en terug opnieuw beginnen!!!
Je hoort het goed!! Met een klein (meegeleverd) microvezel doekje kan je de pagina`s die je reeds scande of niet meer nodig hebt gewoon uitwissen en hergebruiken… geen papierverspilling meer. Vergeet al die verschillende post its, schriften en notablokken!!!
Één enkel schrift… foreverrrrrrr…

Is dat alles?

Nee, er is meer… door onderaan op je pagina een van de symbolen aan te duiden weet je Rocketbook app wat hij met de gescande pagina(s) moet doen. Moet hij ze ergens naar mailen of gewoon in een specifieke Dropbox zetten? Alles kan! Jij koppelt op voorhand de verzendkanalen of locaties aan je symbolen en hatseflats, klaar!
En als je je titel netjes tussen twee hashtags schrijft zorgt de app ervoor dat deze titel ook de naam van je scan wordt!!

20190125 Rocketbook 6

 

Nog meer uitleg please?

Oké, ik neem dus nota’s in mijn Rocketbook schrift met een Frixxion pen (niet met een gewone balpen please) en ik schrijf een titel tussen hashtags en ik duid onderaan het symbool aan wat bv gekoppeld is aan mijn Dropbox account met de map “coachings”. Nadat ik klaar ben met noteren scan ik de pagina(s) met de app en deze zorgt ervoor dat mijn document met de juiste titel in de juiste Dropbox map komt. Nadien neem ik mijn doekje, maak het wat nat en wis alles uit mijn schrift… En zo kan je dus elke pagina oneindig keer gebruiken…

En zo kan je dus op de ene pagina kribbelen, de andere gebruiken voor je boodschappenlijst en nog een andere voor een opleiding die je die dag volgt. No problemo!

 

Heerlijk toch?!?

Voor mij in ieder geval lifechanging en beter dan al die papierverspilling! En je kan nog verschillende kleuren pennen én fluo’s gebruiken! Eat that Remarkable!

20190125 Rocketbook 5

Mijn nota’s zitten ondertussen waar ze moeten zitten en ik kan nog steeds nota’s nemen bij mijn klanten met pen en papier in mijn Rocketbook!

Zijn er ook nadelen?

Behalve de angst dat iemand ooit een blaadje nodig heeft en een pagina uit mijn leuke Rocketbook scheurt heb ik nog geen nadelen ontdekt. Tenzij je linkshandig bent, dan zit je natuurlijk met je handen door de inkt te vegen. Want zo een Frixxion pen droogt nu wel net iets trager in de Rocketbook dan op gewoon papier. Ohja, en die Frixxion pennen gaan natuurlijk wel wat sneller leeg doordat de pagina iets gladder is als normaal papier en de inkt dus iets sneller vloeit. I can live with that

En natuurlijk zal ik ook nog op gewoon papier wel eens schrijven… Hier ligt ook nog steeds een “begonnen” Bullet Journal… maar voor mijn ideëen en mijn job gebruik ik vanaf nu toch altijd de Rocketbook! Ik startte trouwens met de A5 versie en heb nu ook de A4 versie in mijn bezit. °Alice blij°

°Alice tekent een grappig mannetje tijdens een opleiding en veegt hem snel weer weg met een vochtig doekje voor iemand hem ziet°

x A x

Er werd geen enkel van bovenstaand vermeldde producten gesponsord!

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d