Reviews

Must haves voor nieuwe mama’s

Ik krijg een baby en ik koop… te veel!

Na het lezen van Rose haar blogpost over Baby’s on a budget dacht ik bij mezelf “Waar zou ik nu wèl in investeren als nieuwe mama?” en toen dacht ik, laten we er eens een duidelijk lijstje van maken. Want zoals Rose al zei is het inderdaad een booming business, die babywinkels, en word je maar al te vaak rond je oren geslagen met producten die je zogezegd écht nodig hebt en die vervolgens maanden later nog in de verpakking zitten.

 

Zowel ik en Rose hebben al en een ukkepuk rondrennen en we zijn beiden in blijde verwachting van de tweede. Ik maak van ons dus vandaag “ervaringsdeskundigen” hèhè.

 

Het komende lijstje zijn producten waarvan wij vinden dat ze handig zijn. Let op: als ik spreek over investeren bedoel ik niet persé “heel veel geld er tegenaan smijten”. Ik bedoel dan: op zoek gaan naar een degelijk en goed exemplaar!

 

Ik investeer in: 

 

  • Een babyfoon met camera: Ik heb nu een standaardbabyfoon, waar ik op zich zeer tevreden van ben. Maar een baby die op een andere verdieping slaapt is toch makkelijker te controleren met een camera. Hoor je iets geks, dan kan je even op de camera checken in plaats van als een gek de trappen op te vliegen. Voor sommigen onder ons (Rose?) is het ook handig om te checken als je ukkepuk een ontsnappingspoging aan het ondernemen is. Verder vind ik het bereik belangrijk en de batterij. Ik heb graag een mobiele babyfoon. En met mijn bubble zou ik een terugspreekfunctie ook appreciëren af en toe. :).

 

  • Een autostoel: Liefst nog met Isofix én draaibaar. En als hij dan ook nog multi inzetbaar is voor meerdere leeftijdscategoriën dan is het helemaal mooi meegenomen. Je betaalt er dan natuurlijk ook wel voor. Let wel op dat sommige autostoelen erg groot uitvallen en dat je rekening houdt met je auto.  Ik let ook nog op de uitwasbaarheid van de hoezen en de stand van de gordels. Zo heeft Maxi-Cosi een aantal autostoelen waarvan de gordeltjes standaard omhoog blijven staan waardoor je ze niet telkens van onder de poep van je kind moet zoeken.

 

  • Luiertas: Dit blijf ik een moeilijke zoektocht vinden. Ik had er een van Kipling, maar ik zie dat persoonlijk niet zo graag.  De tas bleef dan ook snel thuis achter en werd vervangen door een gewone weekendtas. Nu ergerde ik me nadien wel altijd aan het ontbreken van onderverdelingen en dergelijke. Ik ben nu dan ook op zoek naar een tas die handige draagriemen heeft en die dus ook aan/op mijn buggy past. Verder eis ik meerdere vakken, vlotte afwasbaarheid (liefst nog waterafstotend), een lichte binnenkleur (anders vind je niets meer terug) en een leuk uiterlijk. Het ding gaat tenslotte vaak aan mijn arm hangen. Als iemand suggesties heeft?

 

  • Relax: Is het nu de Doomoo Seat waar Rose zo fan van is of de BabyBjorn Relax waar ik bij zweer, dat maakt allemaal niet uit, maar een relax kan een echte lifesaver zijn.  Ik sleepte dat ding overal achter mij aan. Ik in de douche? Baby naast me in de relax. Ik aan de afwas? Baby naast me. 🙂  Je kan natuurlijk de ukkepuk ook telkens in de box leggen, maar aangezien een huis uit meer kamers als één bestaat meestal vond ik zo een mobiele relax wel handig. En nadien gebruikte ik deze zelfs om de eerste hapjes toe te dienen. Had ik al gezegd dat afwasbaarheid heel belangrijk is? 😀

 

  • Opplooibare wandelwagen: Niets zo frustrerend als de prijzen van de comi-buggy’s. Ja, het is heel fijn dat ze mooi zijn, en dat er zowel een maxi-cosi en een wieg op past. Maar moet dat persé een half maandloon kosten??? En who cares dat je het nog als wandelwagen kan gebruiken? Na 6 maanden dat gigantische ding in je koffer gekl°°t te hebben ben je toch blij dat je eindelijk iets compacters kan gebruiken?? Waarom dan zoveel geld uitgeven als je het maar 6 maanden gebruikt. Nee dank je, geef mij maar iets simpels, geleends of tweedehands in het begin en iets degelijks nadien, wat ik kan gebruiken vanaf 6 maanden tot een jaar of drie!

 

  • Een reisbedje: Ik heb een reisbedje wat behoorlijk snel uitgeklapt kan worden. Ik weet niet als jullie ervaring hebben met reisbedjes, maar er zijn er sommigen die ontworpen zijn door sadisten.  Die waarvan je de zijkanten zogezegd maar “omhoog hoeft te klikken”. Wel, daar geloof ik niet meer in. Drie kanten omhoog en de vierde zakt weer in. Gek word ik van die bedjes. Neen, ik heb de AeroMoov of look-a-like op mijn wishlist gezet. Opklapbaar, werkt als muggententje op het strand, kan als bedje gebruikt worden, en als box. Met familie in het verre Turkije en met veel picknicktripjes in het verschiet gaat dit vaak gebruikt worden lijkt me!

 

  • Een luier-emmer: Ik gebruikte vroeger graag de Tommy Tippee luieremmer, maar als je de cassettes die erin moeten te duur vindt kan je ook gaan voor de DiaperChamp.Must haves 8 Beiden zijn stink-vrij en dat vind ik toch belangrijk. Niets zo erg als mensen die luiers gewoon in de vuilnisbak flikkeren. Al helemaal niet als het bezoek is en ze de luiers bij je achterlaten en jij een week later denkt: “maar wat stinkt hier toch zoooo??” Een zakje errond en afvoeren aub!

 

 

 

Verder ben ik ook nog fan van een goede eetstoel (ook hier: met afwasbaar kussen aub!) met handige riempjes (waarvan de kliksluiting die geen risico’s vormen voor vingers) en waar je kind al van kleins af aan goed in kan zitten en die daarna versteld kan worden.

 

Ook een elektrische borstkolf kan handig zijn als je van plan bent te kolven. Wacht hier dus best even mee voordat je ze koopt. Misschien heb je helemaal geen zin in kolven of misschien doe je het maar even en dan kan je net zo goed die van je mutualiteit lenen.

 

 

Zaken die ik vaak op babylijsten zie staan maar waarvan ik zelf vind dat ze te duur zijn en niet lang genoeg meegaan zijn onder andere de 3 in 1 buggy’s, de Bumbo Seats (is dat niet slecht voor de rug van zo een ukkepukje??), de loopkarretjes, die speelgoeddingen waar je ze in het midden inhangt en waarbij ze rondom zich vanalles kunnen grijpen (werkt wel, maar de prijs vergeleken met de tijd dat je het kan gebruiken is niet oke), relaxen die zijn uitgerust met een wiegsysteem en oneindig veel melodietjes en wiebelmobieltjes (zoveel entertainment heeft een kind normaal niet nodig, tenzij misschien een huilbaby, dan zijn alle middelen goed!) en dan nog andere duurdere versies van essentiële zaken, denk aan thermometers, badjes, matrasjes, speelgoed, flesjes, …

Waar ik ook een haat-liefde verhouding mee heb zijn de flessenverwarmers. In sommige passen niet alle flessen, en als je een trage hebt trek je je de haren al uit je hoofd van het gekrijs eer alles opgewarmd is. Velen onder ons gaan toch Chef Mike gebruiken (de microgolf dus) uiteindelijk! °ping°

 

Hou het dus gewoon simpel is mijn advies. Wassen kan zelfs in de lavabo indien nodig, daar heb je geen badje met babyfloat, hangmat, insert, … of dergelijke voor nodig, tenzij je zin hebt om dit aan te schaffen of op je babylijst te zetten! 

Dat geldt zo een beetje voor alles eigenlijk.

Vroeger hadden ze kleren, tieten, handen en doeken. 🙂

Nu hebben we pampers, hydrofiele doeken, slabbetjes, pampers, borstvoedingskussens, borstcompressen, warmtegevoelige lepeltjes, warmhoudbordjes, eetstoelen, relaxjes, hangmatten, boxen, stoeltjes, wc verkleiners, potjes, voorhoofdthermometers, draagdoeken, draagzakken, fopspenen, tepelhoedjes, krabwantjes, anti lek- en koliek flesjes, slaaptrainers, slaapwekkers, muziekdoosjes, mobieltjes, babyfoons, projectors, was-emmers, luieremmers, neuspeertjes, reisbedjes, opblaaswiegjes, sterilisators, zijligkussens, …

Did I made my point?

Dus mijn tip, bouw het langzaam op. Met kleren en pampers kom je al heel ver. De rest ontdek je zelf wel wat je handig vindt.

Must haves 10Ik heb heel veel geleend om zo te ontdekken als het iets voor mij was en dat heeft me echt geholpen.En daarbij, hoeveel speelgoed je ook koopt, soms vinden ze dat niet eens leuk en verkiezen ze je wasmachine!

Dus met die tweede baby op komst komt er bij mij ook geen babylijst meer! Ik heb het meeste, en datgene wat ik graag nog echt wil zijn ook zaken die ik dan ook liever zelf uitkies!

 

x Alice x

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

Eén reactie

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d