Moederschap

Alledaagse babyspullen die niet te begrijpen zijn

  

De babyuitzet, overal kan je wel lijstjes vinden met “essentiële” benodigdheden om een mini-mensje groot te krijgen. Waarschijnlijk kan je er op deze blog zelfs een (paar) vinden. Maar laat dat nu net zijn waar ik het vandaag niét over ga hebben. Neen. Ik wilde het even hebben over enkele babyspullen die je overal kan vinden maar waarvan ik toch grote bedenkingen heb….

Schoenen voor pasgeboren baby’s

Wie heeft dit in godsnaam ooit verzonnen en had die persoon zelf kinderen? Ze zien er superschattig uit. Maar ten eerste, wat is het nut? Er is toch niemand die verwacht dat je pasgeboren spruit ineens de deur uitwandelt?! Ten tweede, eer je de tweede schoen e-i-n-d-e-l-i-j-k hebt aangekregen, is die eerste allang nergens meer te bespeuren! En ten derde, net zoals ALLE babyspullen, hebben ze een prijskaartje dat ik liever aan iets nuttigs uitgeef. Sokken, anyone? We hadden trouwens slippers als geboortegeschenk gekregen. Heel lief maar héél onbruikbaar… °een beetje zonde eigenlijk°

Handschoenen met vingers

Vergeet de schoenen voor baby’s, wil je echt een uitdaging, ga dan voor handschoenen met aparte vingers (of slechts een aparte duim). Ik moet er niet aan denken om die wriemel-vingertjes van mijn monstertje in mini-handschoentjes te forceren. Ik heb soms al moeite met mijn eigen handschoenen.  Om nog maar te zwijgen van andere kledij… Ik zou nog een hoofd door een mouw kunnen forceren zonder het (direct) door te hebben… Guess it’s just me…

De mutsen die in elk newbornsetje zitten

Is het je al opgevallen dat er in al die geboortesetten een muts zit? Een rompertje, een broekje, een muts. Een pyjama, sokjes, een muts. Een kruippakje, een bloesje, een muts. Muts, muts, muts! Ik heb een lade vol mutsen, in alle kleuren en vormen! En ik kan op één hand tellen hoe vaak mijn kleintje een muts heeft opgehad.

Wanneer je kindje “vers van de pers” is, dan wordt er heel vaak een muts opgezet omdat baby’tjes de meeste warmte verliezen via hun hoofd. Dan is het dus handig dat er een muts zit bij het geboortepakje, ware het niet dat die mutsen (meestal) een hele rare maat hebben. Mijn kind had een groot hoofd, maar ook weer niet zo groot hoor! Gelukkig zat er bij één van die vele geboortepakjes toch nog een muts die wel paste. Misschien is dat het punt… Overal mutsen bijdoen zodat er altijd wel eentje is die past. Ahzo… 
In de winter is dit natuurlijk een heel ander verhaal, maar de geboortesetjes die ik heb gekocht waren allemaal voor in de zomer.

Pyjama’s met een achterflap

Vanaf de leeftijd 0 tot, wat zal het zijn, 2 maanden, zijn de schattige pyjama’s met een achterflap nog redelijk handig. Maar zodra er wat lengte en bewegelijkheid aan zo’n babylijfje komt, dan zijn die pyjama’s echt rampzalig. Natuurlijk is zo’n kind nog best flexibel, maar je moet je kind haast dubbelplooien om de voetjes eruit te krijgen. Hoe schattig sommige pyjama’s wel niet zijn, hier komen ze niet meer binnen. Enkel nog pyjama’s die je kan open pellen als een banaan (en dan liefst diegene waarbij je beide broekspijpen kan openknipperen). Praktisch boven prachtig! Hehe!

Er zullen vast nog nutteloze babyspullen zijn, vooral als je buiten het kledingaspect gaat kijken, welke zijn jouw grote ergernissen?

°Rose probeert haar kind in een slaapzak te proppen met een veel te kleine ritsopening… Grmbl!°

x Rose xBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

3 reacties

Reageer ook even, dat vinden we leuk!