Reviews

Kringwinkel eens een beetje mee!

P1020250
Mijn kip en kat opbergpotten!

De kringwinkel

De meesten onder jullie zullen het principe kringwinkel wel kennen. Je hebt een winkel, daar ligt oude rommel, soms wat vintage stukken en ze zijn er overal. Zo worden ze in ieder geval vaak gezien. En misschien zijn er onder jullie wel mensen die er nog nooit zijn geweest en die het een beetje vies vinden. Of mensen die er wel eens af en toe komen. Of misschien zijn jullie wel helemaal fan van het concept, zoals ons!

Wij zijn fan!

Yips, Rose en ik, wij zijn fan van de kringwinkel. En stiekem zijn we er echt verliefd op en willen we het eigenlijk allemaal zo weinig mogelijk in de spotlight zetten. Want hoe meer mensen beseffen wat voor leuks er ligt, hoe meer mensen al die leuke spulletjes voor onze neus kunnen wegkopen!

Maar gezien we af en toe ook proberen te ontspullen, neen, dat is niet waar, dat doen we helemaal niet… Oké, gezien we lieve en eerlijke blogsters zijn vind ik dat het tijd wordt om de kringwinkel eens in een leuk daglicht te zetten.

Maar!!

Alvorens ik een aantal leuke spulletjes op foto tentoonstel, wil ik jullie eerst allemaal eens vragen om goed rond te kijken in jullie eigen huis. Kijk eens een keer links, een keer rechts, beeld je je zolder of je kelder eens in. Daar ligt vast kringloopwinkel potentieel!

Nu hoor ik jullie denken: maar maar maar, ik verkoop het liever! Dan brengt het tenminste nog wat op. En daar moet ik jullie een beetje gelijk in geven. Maar er is een grote maar!! Spulletjes verkopen online, en ik heb het nu over grote getale kinderkleding, speelgoed, meubeltjes, prullen, huisraad en noem maar op, is erg time-consuming. En tijd is erg kostbaar. Dus stel jezelf eens de vraag als het wel de moeite loont. Als je eerst tien foto’s moet maken van je artikel alvorens je het online kan plaatsen. Dan kost je dat best al wat tijd. Als je vervolgens ook nog eens tien mails moet beantwoorden met vragen over de kleur, de staat, de afmetingen, de ophaal- of levermogelijkheden om dan vervolgens alsnog thuis te blijven terwijl niemand komt, of nog erger, iets verstuurt zonder dat je er ooit geld voor ziet. Dan vraag ik me af als het dan wel echt iets opbrengt.

Of doe eens een rommelmarkt! Ik vind dat zelf heel leuk om te doen. Maar zo een hele dag daar zitten, om telkens dezelfde vragen en afpingelprobeersels te horen, is ook niet te onderschatten! Laat staan al dat gezeul. Eerst alles uitstallen… om nadien weer al het onverkochte mee naar huis te slepen…

Dus weggooien dan maar?

Neen, ik was nog niet uitgesproken! Je kan het ook naar de kringloopwinkel brengen! Vergeet dus al die moeite op tweedehandssites of al dat gedoe in die duizend-en-één Facebook groepen. Breng het ook niet naar het plaatselijk containerpark want daar doen ze moeilijk, moet je er soms voor betalen én moet je alles in de juiste container sorteren.

Neen. Breng het naar de kringwinkel!! Of nog beter: laat het ophalen! Als het grote stuks zijn, die verkoopbaar zijn voor hen, dan komen ze het gratis halen!!! Heerlijk toch??

En terwijl jij zo lekker je huis opruimt, zorg je er voor dat iemand anders weer iets leuks in de kringwinkel vindt! Wist je trouwens dat de kringwinkels ook voor heel veel jobs zorgen voor laaggeschoolden of mensen die niet meer gemakkelijk aan een baan geraken? Wist je dat ze opleidingen geven aan anderstaligen om hen bijvoorbeeld te leren witgoed te herstellen?

De kringwinkel is dus een mooi ding!

En als je dan toch zelf alles liever even brengt. Ga dan eens binnen! Snol eens lekker rond!!

Vind je het vies?

Want ik hoor wel eens mensen zeggen dat ze die kleren zo ongelofelijk vies vinden. Het idee dat het van iemand anders is vinden ze erg vies…

Ik kan me daar iets bij voorstellen. Maar onthou ook even dat jouw leuke broek uit de Zara ook door een aantal mensen is gepast… En dat die broek door duizenden handen is gegaan eer ze in de winkelrek terechtkwam. Om nog maar te zwijgen over al die chemicaliën die ze erin proppen om ervoor te zorgen dat ze kreukvrij en vlekvrij blijft tijdens het hele Indonesië naar België proces!

Zit ik te wachten op onderbroeken en sokken uit de kringwinkel? Nee! Haha, dat geef ik eerlijk toe. Maar in mijn kast kan je toch een aantal leuke jassen, vesten en rokken vinden!

Dus wat doe jij met je rommel?

Dank je wel!

 

° Alice loopt rond in de kringwinkel en ziet een retro lampje. Yessssss°

BewarenBewaren

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

Eén reactie

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d