Moederschap

Wat is nu het fijnste seizoen om zwanger te zijn?

Winter of zomer 1

Winter of zomer? Wat als je zou kunnen kiezen wanneer je zwanger zou kunnen zijn of in welk seizoen je zou bevallen?

Natuurlijk kunnen we niet kiezen in welk seizoen we zwanger zijn (tenzij jij übervruchtbaar bent), maar het lijkt me evengoed eens leuk om alle clichés eens op een rijtje te zijn. Want net zoals alle “goede” raad tijdens een zwangerschap, hebben de meesten mensen ook een mening over wanneer het aangenamer is…

 

Ik maakte de twee seizoenen mee met mijn bubbels, dus hier komen ze!

 

 

 

Zomer

  • Je hebt enkel slippers en een maxi dress nodig en je bent elke dag aangekleed (Moet je wel eerst een maxidress vinden waar je buik in past én die lang genoeg is om je onbestaande enkels in te verbergen. Nog maar gezwegen over de knellende bandjes van je slippers en het niet zo aantrekkelijke zicht van opgezwollen pootjes (Heb je die foto bovenaan al eens goed bekeken??!!). En probeer maar eens die steunkousen te verbergen in de zomer!)
  • Je kan allemaal lekker losse kleding dragen om alles een beetje luchtig te houden. (luchtig? Een tent is een tent. En warm is heet als je zwanger bent.)
  • Tijdens je bevallingsrust kan je lekker gaan zwemmen en gaan picknicken. (Ik denk alleen maar: body confrontation too soon!!)
  • Niets zo fijn als het zonnetje op je snoet door de dag om wat extra vitamine D te krijgen. (Dat zonnetje zorgt er ook voor dat ritme aanleren aan de hand van donker-licht geen gemakkelijke opgave is, stilgezwegen over restjes van hormonen die voor lelijke verkleuringen op dat snoetje van je zorgen. )

Winter

  • Je kan met laagjes alles een beetje verstoppen. (Zwangerschapskleding kost geld, dus ik denk niet dat we staan te popelen om veel stuks aan te schaffen inclusief een dure winterjas die dicht kan over je buik!)
  • In de winter kan je je lekker knus kleden. (Knus? Heb je al eens laarzen proberen uit te trekken met zo een dikke buik in de weg? Als ik geen man had gehad om me te helpen tijdens mijn eerste zwangerschap had ik nu die laarzen nog aan!)
  • In de winter kan je lekker binnenblijven, excuses genoeg om op de bank te blijven hangen. (Maar probeer maar eens wèl naar buiten te gaan met een baby in de sneeuw. Denk aan vele laagjes, dekentjes en alles erop en eraan, om vervolgens te beseffen dat die draak van je net poepte en jij weer opnieuw kan beginnen.)
  • Lekker fijn, als de baby moet gaan slapen is het meteen ook donker buiten. Handig toch? (En jij zit meteen ook in het donker als je die spruit in bed legt. Beetje uitblazen na een drukke dag op je balkonnetje of tuin? Forget about it)

Dus zo zie je maar… al die voor- en nadelen van winter en zomer, en het seizoen er telkens tussen natuurlijk. Uiteindelijk kan je alles draaien zoals je zelf wil. Elk seizoen heeft zo zijn voor- en nadelen. Het is dus echt wel wat je er zelf van maakt. En de een verdraagt de warmte al beter als de andere.

Ik heb met mijn eerste bubbel genoten van het knusse van de winter. Gezellig thuis voor de buis. Leuke programma’s op TV en niet te veel sociale druk om naar buiten te gaan. Dekentje, pyjama, … Ik was helemaal lekker genesteld op de bank met baby. En als ik dan eens boodschappen ging doen dan was dat… online! Hahahah. Ik herinner me nog al die CaddyHome bestellingen en dergelijke. Hoe gemakkelijk was dat. En als ik al naar buiten ging, dan herinner ik me vooral nog al die laagjes aantrekken, met inderdaad wel eens een poepluier tot in de nek, net als je deur achter je dichtslaat. En natuurlijk is dat niet zo leuk, maar de mooie dekentjes en slaapzakken en dergelijke die ze verkopen maakten veel goed. Een berenpakje (mèt staartje) voor je bubbel kan natuurlijk alleen als het koud is! En het feit dat ik mezelf, met mijn “after-baby-body” kon verstoppen achter winterkleding vond ik ook wel handig.

En hoe moeilijk ik die laarzen ’s avonds ook uitkreeg. Ze verborgen wel die dikke voeten en die bijhorende steunkousen.

 

En nu? Nu is het warm buiten… heet zelfs op sommige dagen. En ik? Ik heb nog vier weken te gaan… En ook al vecht ik wel eens met de gespjes van mijn sandalen en zitten zelfs slippers krap door de warmte en het bijhorende vocht. Ik trek inderdaad gewoon een rok aan (non-zwangerschap, gewoon onder de buik in moffelen) met een leuk topje erop en ik zie eruit als een yummymummy to be! En ook al puf ik me wezenloos in de warmte, niets zo gezellig als nog kunnen genieten van een terrasje (gewoon in de schaduw) met vriendinnen voordat de storm van een tweede bubbel eraan komt. Die opgezwollen pootjes steek ik gewoon onder de tafel. En waar ik nu het meeste naar uitkijk is het picknicken met de kids. De ene op de speeltuin, de andere, naast me, in de schaduw, op een dekentje, of in een zonne-tentje. De outfits die ik nu nog draag zullen dan ook nog wel even praktisch zijn, en aangezien ik niet veel aan heb, is die borstvoeding ook veel… toegankelijker… hahaha.

 

Je slaat je er sowieso wel doorheen. Daarom zijn we mama’s. Dat is eigenlijk gewoon synoniem voor “superheldin”.

Dus laat je de kop niet gek maken, ga zeker niet proberen te tellen om op een bepaalde datum zwanger te geraken, ga ook niet teleurgesteld zijn als je moet bevallen in een seizoen wat je minder leuk leek,  geniet er gewoon van als je het mag meemaken en zet die roze bril op, want die roze wolk, daar moet je niet op rekenen.

 

°Alice steekt haar FluffyFeet in een bak koud water, slurpt aan een waterijsje en bestelt online een zonne-tentje en een strandlaken°

 

x Alice x

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

Reageer ook even, dat vinden we leuk!