Reviews

#ZOKU voor Next-level home-made ijsjes!

Ben jij ook dol op ijs en zoek je naar een gezonde en snelle manier om er zelf of met je kids van te kunnen genieten? Maak dan kennis met ZOKU! 

Deze review is op geen enkele manier gesponsord. 

Waterijs, softijs, sorbet, … #nomnom

Ijsjes… Alleen al er aan denken doet me het water in de mond lopen. Ik ben dol op ijsjes! Als het kon zou ik leven op ijsjes! De dag starten met een fris yoghurtijsje, ’s middags een volledige coupe, als vieruurtje een softijsje en voor het slapengaan nog een waterijsje.

Nu is het zo dat ik ze het liefst zo gezond mogelijk heb en zo handig mogelijk. En aangezien ik “terug racen van de supermarkt door stadsverkeer zodat mijn ijsjes niet zouden smelten” niet “handig” kan noemen maak ik ze liever zelf!

Ijsjes maken! Yeeey!

Nu zijn er duizenden manieren om ijsjes te maken. maar vaak hangt er bij een aantal al een negatief gevoel. Het is een gedoe, je krijgt het ijs niet uit de vorm, de maat is verkeerd, … Maar toch zijn er ook leuke en handige ijsjesmakers!

Want wie zoekt die vindt!

Dankzij een van mijn besties, die zelf het beste ijs maakt in haar ijssalon kwam ik terecht bij ZOKU.

ZO WIE?

Zo-ku! ZOKU. Yes. Google het maar eens. Ze hebben de leukste ijsvormpjes! En er bestaan meerdere varianten. Ik heb er twee in huis. Laten we beginnen met de snelle ijsjes…

Bevriezen in 1-2-3, de ZOKU QuickPop

Je kan het misschien niet geloven, maar je kan een ijsje maken in ongeveer 7 minuten in de ZOKU QuickPop. En dan tel ik het bevriezen erbij! Uhu!!

Je bent nog steeds niet mee?

Wel, het handige aan de Quick Pop van ZOKU is dat je de basis op voorhand bevriest. Je steekt de blok dus in de diepvries en daar kan je hem gewoon laten zitten tot je eens zin hebt in ijsjes. Op dat moment haal je de blok eruit en kan je er iets ingieten wat je wil transformeren tot een ijsje. Is het nu sap, yoghurtdrink, fruitprut of iets anders. Zolang je het er in krijgt is het oké! (En zolang je het naast het stokje kan gieten, want die moeten ERIN zitten VOOR je begint!)

Ongeveer zeven minuten later kan je het ijsje er vervolgens al uittrekken. Je kan de basis meteen erna nog een keer gebruiken om ijsjes te maken. Daarna dien je hem terug in de diepvries te steken.

Even een aantal zaken opsommen waar de doorgewinterde mama naar kijkt voor ze iets aanschaft:

  • PLAATS: de basis is rechthoekig en past vlot in de ijskast. Geen kabels zoals bij ijsmakers. Gewoon een blok! Check!
  • VERWIJDEREN VAN HET IJS: er zit een hulpstuk bij waardoor je extra kracht kan zetten en wat kan draaien waardoor je de ijsjes er zò uit-plopt. Check!
  • REINIGEN: De blok kan je gewoon uitvegen, er hangen ook amper restjes aan als je het ijsje eruit haalt. Check!
  • GEZOND: aangezien je er zelf in kan proppen wat je wil, ben je zelf verantwoordelijk. Check!

Zijn er nadelen? Goh, je moet de basis natuurlijk wel in je diepvriezer hebben zitten. De vormpjes zijn wat aan de smalle kant waardoor het vloeibaar genoeg moet zijn om het erin te krijgen, maar dat is het dan ook.

Zijn we fan? Yes we are!

Of toch liever de traditionele manier van ijsjes maken?

Ijsjes in de mooiste ZOKU vormpjes!

De Zoku Quick Pop is snel en handig, maar de vormpjes zijn natuurlijk… standaard. Ben je op zoek naar leuke figuurtjes, dan zijn er ook de normale vormpjes van ZOKU zoals we ze voorheen al kenden. Je fruit, yoghurt, sap, of wat dan ook in de vorm en je steekt alles integraal in de ijskast. Enkele uren, afhankelijk van je diepvries, later tover je de mooiste en schattigste ijsjes tevoorschijn.

De vormpjes van ZOKU zijn één van de weinigen waarbij het ijsje ook herkenbaar uit de vorm komt. Ik liet me in het verleden wel vaker vangen met ijsvormen die prachtig waren, maar waarbij het ijsje leek op… niets.

Door het gebruik van zachte materialen krijg je het ijsje er zo uitgetrokken en staan de details ook echt in je ijsje.

Zullen we ook hier het lijstje voor de kritische vrouw eens maken?

  • PLAATS: De vormen zijn stabiel om neer te zetten maar wel al van een iets gekker formaat.
  • VERWIJDEREN VAN HET IJS: Piece of Cake. Gewoon eruit trekken, het vormpje trekt zich binnenstebuiten en je perfecte ijsje is eruit. Check!
  • REINIGEN: Aangezien je de vormen binnenstebuiten kan trekken kan je ze ook heel vlot reinigen. Check!
  • GEZOND: Je steekt het stokje pas erin als je de vorm gevuld hebt tot aan de vulopening, het is dan ook gemakkelijker om er fruit of andere zaken in te steken. Check!

Zijn er nadelen? Mja, de voetjes zijn zo schattig dat de kids er wel eens mee spelen en ik ze nadien moet zoeken… Maar met dat nadeel kan ik leven!

Dus als je nog eens een manier zoekt om fruit op een leuke manier te brengen, je kids of jezelf te belonen met iets gezond, dan denk je hopelijk nu eens aan de home made ijsjes!

°Alice Googled “waterijsjesdieet”°

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

Reageer ook even, dat vinden we leuk!