Reviews

Als je huis je thuis wordt…

Iedereen die mijn Instagram posts de laatste tijd bekijkt weet dat we net verhuisd zijn. Na jaren zoeken en verhuizen hebben we ons droomhuis gevonden en kunnen kopen. Want ja, droomhuizen, die zag ik wel vaker haha, maar er zelf één kunnen kopen, dat is wat anders.

In ieder geval, nu we eindelijk definitief gesetteld zijn (tenzij de Husband zijn droom om in Amerika te werken kan waarmaken, dan verhuizen we natuurlijk nog eens) is de inrichting eindelijk carte blanche. Geen rekening houden met verhuurders of tijdelijke inrichtingen. Dit is ons huis en we doen wat we willen.

Inrichten maar!

Nu ben ik iemand die graag bij het begin begint en heb ik dus mijn zinnen op de inkomhal en de eerste bureau gezet. Ik bedoel, daar doe je je eerste indruk op, dus laten we daar dan meteen onze eigen stempel opzetten.

Als je bij ons binnenkomt dan wil ik dat mensen in een neutrale maar toch persoonlijke ruimte binnenstappen. Ik wil dat familie en vrienden zich welkom voelen, zonder dat je meteen al alles prijsgeeft als er een leverancier voor de deur staat. Liefst dus geen schoenen en rekjes en spullen en weet ik veel wat. Neen. Ik wil licht en rust. En ik wil dat alles past bij de stijl van het huis…

Stijl van het huis?

Wel dit is een belangrijke vind ik. Gezien ons huis geen nieuwbouw is wil ik dat we rekening houden met de charmes van het gebouw zelf. Decoratiestukken mogen, net zoals ons huis zelf, gerust dus een geschiedenis hebben. Mijn liefde voor kringwinkels komt goed van pas.

Maar dus even terug focussen. De gang! Gezien de hoge plafonds is het niet altijd evident om leuke decoratiestukken of lijsten te vinden die groot genoeg zijn. Ik wilde eerst een soort van quote-wall of photowall, maar dan twijfelde ik weer over de vele gaten in de muur en als dat misschien toch niet net te druk zou zijn.

Eureka!

En na lang twijfelen en nadenken en tien verschillende kaders en kastjes en dergelijke in de gang gezet te hebben besloot ik dat ik een oude foto van het huis, vòòr de renovaties, wilde ophangen als eyecatcher.

Helaas was de foto enkel een foto… geen negatiefje voorhanden en ook geen softcopy op een computer. Enkel een afgedrukte, zwart-wit foto…

Foto op hout 1

Dus vergroten en afdrukken was eigenlijk niet echt een optie. De kwaliteit was te slecht en als je ze dan laat afdrukken op glanzend papier of dergelijke, dan is het niet zo charmant als gehoopt. Dus ging ik zoeken naar alternatieve manieren om foto’s af te drukken en zo stuitte ik op foto’s op hout…

Hout?

Yes please, hout! Je kan dus foto’s laten afdrukken op hout!! En aangezien hout hip en trendy is én een natuurproduct past het in elke stijl interieur. En dus ook in mijn droomhuis!

Dus zo ging ik aan de slag met mijn eigen foto…

Geen “iedereen-heeft-dezelfde” dingen tegen de muur. Maar mijn eigen, zelf ontworpen, unieke fotodecoratie.

 Mijn foto op hout moest ook nog eens groooooot zijn. Niet zomaar een kadertje van een paar tientallen centimeters. Neen… Ik wilde een centerpiece!! Dus zo vond ik een website waar ik me helemaal kon uitleven en waar ze foto’s drukken, op hout, en waar zelfs een extra groot formaat mogelijk was! Whooootwhooot! 

En is het een eyecatcher?

Yes it is!! Ik was zo blij toen ik de foto thuis geleverd kreeg!! Lekker veilig ingepakt en zo mooi!! Iedereen die binnenkomt zegt er iets over. En het leuke eraan is dat het mijn droomhuis is wat er op staat… Dus die authenticiteit die ik zo graag wilde, die zit erin! Nu nog alleen de Husband die eens thuis is om mijn mooie foto op te hangen en dan is de gang al bijna in orde…

Op naar de rest van het huis!!

En aangezien ik er veel vragen over krijg kan ik je nu al even meegeven dat je eender wat kan kiezen om af te laten drukken. Je kan ook kiezen voor andere materialen zoals aluminium of een foto op steigerhout . Filters, een whitewash om gezichten beter uit te laten komen en dergelijke kan ook allemaal hoor.  Ik koos ervoor om het natuurlijke van het hout door de foto heen te laten komen en I still love it!!

Ondertussen is de foto trouwens gestolen door de Husband!

Meneer de Husband nam de schroefjes om het op te hangen… liep vervolgens naar zijn bureau en besliste dat het in die kamer veel beter tot zijn recht komt…

Foto op hout 2

° Alice gaat dan maar verder met haar “polaroid in frame fotokader” en vraagt zich af als ze misschien nog iets kan afdrukken voor haar bureau…°

x A x

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

Eén reactie

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d