Vertelsels

Ik wil geen geld verdienen met bloggen!

P1020796

Waarom ik van mijn blog mijn beroep niet wil maken…

Je ziet de artikels wel eens vaker voorbij komen:

Hoe kan je geld verdienen met je blog?

Wilde je op de tekst klikken? Jammer, het is thans geen link naar een succesvol artikel!

Dus je kan hier niet lezen hoe je geld kan verdienen?

Nee, dat kan je hier niet lezen!

Als ik trouwens eerlijk ben, dan moet ik toegeven dat ik er vroeger ook zeker op zou klikken!! Want toen ik pas startte met bloggen droomde ik stiekem van gratis spulletjes en fancy uitnodigingen voor evenementen en geld op mijn rekening!

Nu, twee jaar later, ben ik vooral blij met mensen die me aanspreken omdat ze mijn artikels zo leuk vinden en wil ik helemaal niet meer klikken op al die artikels die je vertellen hoe je snel veel volgers krijgt of hoe je geld kan verdienen met je blog.

Ik heb namelijk al een job! En daar ben ik heel gelukkig mee! Ik werk als Business Manager voor Tempo-Team en daar zitten echt wel genoeg uitdagingen in! Ik heb op dit moment een heel fijne work-life balance gevonden door 4/5e te werken (en niet op woensdag, maar op maandag- en vrijdagnamiddag ben ik vrij!) waardoor ik me op het werk volledig geef voor het behalen van targets en het matchen van mensen met hun (droom)job. En na mijn job heb ik mijn gezin… wat ook niet te onderschatten valt. (Eigenlijk is dat ook een job!) Dus ik zit al helemaal volgeboekt! 🙂

 

Is bloggen dan een job?

Als je er veel geld mee wil verdienen wel! Mensen onderschatten alles wel eens. Je kan, zoals ik en Rose graag doen, zelf bloggen op je eigen ritme, als hobby. Maar als jij er geld mee wil verdienen en betaald wil worden voor je artikels, dan ben je echt niet zomaar even snel snel een artikeltje aan het posten. Neen! Als jij betaald wordt door een bedrijf dan ga je een commitment aan. Je bespreekt details, je werkt uit wat er gevraagd wordt en je kan omgaan met eventuele kritiek. Je steekt er tijd en passie in en uiteindelijk lever je een “product” af.

Voor de bloggers onder ons die betaald worden voor samenwerkingen moet het dan ook frustrerend zijn als andere bloggers onder de tarieven werken. Want bloggen in opdracht van bepaalde merken of ondernemingen, dat is business! En daar horen bepaalde bedragen bij. Als jij hard werkt als schilder en je verdient altijd 20€ per uur en er zijn ineens een aantal “schilders” die werken voor 5€ per uur, dan is het snel gedaan met je!

En let op, het is niet omdat sommigen bloggen voor geld, dat het geen hobby meer is!

Volg je nog?

 

Dus echt geen geld? En cadeautjes dan?

De moraal is dus dat ik niet voor het geld wil bloggen! Ik wil jullie laten lachen of laten nadenken over mijn hersenkronkels. En ik wil vooral mijn eerlijke mening met jullie delen. Als ik zelf enthousiast ben over bepaalde producten, dan deel ik heel graag een foto of een artikel erover! Maar ik heb geen ambitie om fulltime te bloggen en onder druk te staan met duizend-en-één eisen en deadlines van partners. Ik heb dan ook tonnen respect voor de collega’s die dit wel doen en ik volg sommigen ook nog graag. Maar ik bak er zelf niets van. Ik probeer wel eens de juiste hashtag bij de juiste foto te posten en subtiel een paar producten die ik kreeg in beeld te brengen, maar dan enkel als ik er zelf enthousiast over ben! En dan heb ik ze meestal gewoon zelf, uit interesse en nieuwsgierigheid, gekocht!

Zie je dus iets voorbij komen op deze blog of op mijn Instagram, wees er dan maar zeker van dat het iets goed of leuks is!

 

Maar af en toe wat producten kunnen wel?

Heel af en toe laat ik me verleiden om ook eens bepaalde zaken te testen. En mijn brievenbus, die heeft zeker nog plaats voor leuke producten om te testen of evenementen om naar toe te gaan. De mening die daarna volgt zal eerlijk zijn en met veel liefde gegeven zijn.  Maar ik merk gewoon nu al dat ik soms echt moeite heb om een eigen foto leuk genoeg te vinden om te posten als er geen merk op vermeld staat! Op één of andere manier is er echt wel soms “druk” vanuit blog/instaland om toch net dát bepaald product te gebruiken en je baby in dát bepaald merk luiers te proppen en hem in dát bepaald merk dekentje te wikkelen. En net dat probeer ik te vermijden… Want ik vind mijn foto’s mooi omdat mijn schattige Spruit en Bubbel opstaan…

Dus aan alle af-en-toe bloggers, of niet-bloggers, stop met denken dat je zomaar geld kan verdienen met bloggen en geniet van alle content die voor jou samengesteld werd.

En chapeau aan alle bloggers die betaald worden voor hun artikels! Als jij je blog zo opbouwde dat een bedrijf met jou in zee wil gaan, dan ben jij eigenlijk een marketingbureau!! En dat sommige onder ons dat zelf opbouwden, daar neem ik mijn petje voor af!

°Alice bekijkt nog even haar offerte voor dat bedrijf waar ze zo graag een aantal Heftruckchauffeurs wil plaatsen, want dat is háár job°

x A x

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

2 reacties

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d