Reviews

Een kinderwagen om mee te pronken – Maxi Cosi Nova

Samen nieuwe terreinen verkennen

Mijn man mocht de nieuwe kinderwagen van Maxi-Cosi uittesten. En ik schrijf hier duidelijk mijn man, want het is wel degelijk mijn man die steevast achter de kinderwagen loopt.

Ze zeggen iets van mannen en auto’s, maar volgens mij geldt dat voor alles met wielen. Zelfs de winkelkar in de supermarkt komt niet binnen mijn handbereik (mij hoor je niet klagen, hoor!).

Als deel van een actie kon je je opgeven om ambassadeur te worden van de nieuwe Nova van Maxi-Cosi. Na het lezen van de korte beschrijving van de Nova én het zien van de foto’s, wilde ik wel een kans wagen. Of ja, mijn man 😉

Niet lang daarna kreeg ik een mailtje:

Van harte gefeliciteerd, je hebt een Nova kinderwagen gewonnen!

Ik heb nog een paar keer moeten kijken of het geen spam was of zo’n neppe mail waarmee ze je bankgegevens willen ontfutselen, maar het was dus echt! Wij mochten de nieuwe Nova gaan ophalen!

Een drankje, een broodje, wat uitleg en een foto later, zaten we alweer in de auto met onze nieuwe kinderwagen in het koffer.

Boys and their toys

Mannen worden nooit echt volwassen en dat blijkt nu maar weer: want, mannen en wielen, het blijft toch iets speciaals.
Tijdens het uitpakken van de kinderwagen werd het onderstel al goed uitgetest door het monster. Daarna was mijn man aan de beurt.
Ik zeg het je, een kinderwagen is eigenlijk gewoon speelgoed met wielen waar toevallig ook nog een kind in vervoerd kan worden.
En mijn man wilde dan ook alles uit de kast halen om dit speeltje te testen. Dus voordat ik een review mocht schrijven wilde hij ECHT testen; de zandweg in het bos , de kinderkopjes op de markt, de vluchtheuvels in de stad,…

De Nova staat omschreven als een all-terrain kinderwagen met grote, schokdempende wielen. De kinderwagen rijdt dan ook za-lig! Dit zijnde op een fatsoenlijke weg. Op een markt met kinderkopjes durven de bolle wangen van onze breedlachende baby wel eens flink te trillen. Alsook op onverharde wegen. Het feit dat de wielen anti-lek zijn is wel een ongelooflijk fijn gegeven. Wij hebben ooit eens tijdens één weekendje weg, 4 maal platte band gehad met een andere kinderwagen. En zo’n band vervang je niet op 1-2-3 (zelfs mijn handy-dandy-man niet). Dus: Hoera! Anti-lek banden!

De Nova bestaat trouwens in een vierwieler versie en een driewieler versie. Ben je iemand die graag snel en flexibel de bocht om gaat, dan is het model met 3 wielen iets voor jou. Woon je echter op een plaats waar je veel stoepen op en af moet (en ben je niet de meest handige bestuurder), dan zijn de 4 wielen eerder jouw ding. Drie voor flexibiliteit, vier voor stevigheid.

Voordelen voor mama

Aangezien mijn man altijd de persoon achter de kinderwagen is, ben ik niet zo’n expert met kinderwagens. En zo’n expertise is bij andere kinderwagens echt geen overbodige luxe; vooral voor het opplooien van zo’n kinderwagen of om de autostoel er in en uit te klikken heb je wel enige kennis nodig. Ik heb al liggen vechten met andere kinderwagens… Je weet wel, dan sta je alleen op een drukke parkeerplaats terwijl je je eigen kinderwagen niet eens in het koffer krijgt (of je baby uit de autostoel). Nekzweet en een rode kop verzekerd!
Maar vrees niet! Met de Nova is dit verleden tijd! Dat handsfree inklapsysteem is echt wel een godsgeschenk. Nu durf ik zelfs te wachten totdat er mensen in de buurt zijn om heel nonchalant de Nova in te klappen. Jips, zonder handen! Geen kinderwagen meer die terugklapt in je gezicht. Hehe.

Mijn man mag dan wel de ambassadeur zijn wat betreft het uittesten van de Nova, mijn oog wilt ook wat. En of het ook wat krijgt. De Nova is prachtig, ik krijg meteen het gevoel dat ik een paar pluimen extra heb wanneer ik achter naast de kinderwagen loop. Het is echt wel een pronkstuk. Perfect om mee te paraderen in de stad. En de mensen zijn niet zuinig met hun complimentjes!

Echter, het boodschappenmandje waar de Nova mee is uitgerust is eerder mooi dan praktisch. Met de autostoel of de reiswieg op je Nova, is het mandje erg slecht toegankelijk en de ruimte is veel te klein om -bijvoorbeeld- een broccoli kwijt te kunnen (ik spreek uit ervaring). Met het zitstoeltje op de Nova geklikt, is de boodschappenmand beter te bereiken maar het materiaal is veel te los waardoor menig item er gewoon uitvalt.
Om echt boodschappen te doen is het mandje dus niet gemaakt, dan kan je beter een boodschappentas aan het handvat hangen. Kleine benodigdheden (knuffel, dekentje, flesje, vochtige doekjes) blijven wel goed op hun plaats liggen door de elastieken op de bodem van het mandje.

Mini testpersonen

De Nova is ontwikkeld voor kindjes vanaf de geboorte tot ca. 3,5 jaar (15kg). Nu hebben wij thuis 2 kindjes die binnen dat profiel vallen. De mini mag met zijn 5 maanden gelukkig nog bestempeld worden als een baby en is dus onze testpersoon voor de reiswieg.  Het monster is met zijn 2,5 jaar en 13kg de testpersoon voor de Nova met het zitstoeltje.
De mini heeft geen stilzittend gat, hetgeen gelukkig geen probleem is voor de reiswieg ? Maar hij is ook geen stilligger. In tegenstelling tot andere kinderwagens heeft de reiswieg van de Nova een wiegdekje met rits! Normaal zou de mini dat wiegdekje dus gewoon omhoog stampen en binnen de kortste keren met zijn voeten uit de reiswieg bengelen, maar niet met de reiswieg van Nova (de Oria)!
Nog een pluspunt: de reiswieg is opplooibaar. Dit had ik nog nooit gezien. Met dagdagelijks gebruik is dit niet aan te raden maar wanneer je de reiswieg een tijdje niet nodig hebt, is dit lekker plaatsbesparend. De reiswieg is dus al goedgekeurd.

Met het monster is het een ander verhaal. Hij is blijkbaar nogal groot voor zijn leeftijd met zijn 95cm en zit dus met zijn hoofd tegen de zonnekap. Ik zie hem dus niet nog een jaar in de wandelwagen zitten, maar tegen die tijd loopt hij natuurlijk liever met zijn papa achter de wandelwagen (al racend over vluchtheuvels). Mannen…

°Rose loopt maar weer met haar handen in haar zakken terwijl haar drie mannen ervandoor zijn met haar prachtige wandelwagen°

x Rose x

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

Eén reactie

Reageer ook even, dat vinden we leuk!