Creatief

We knutselen diertjes vandaag!

Knutselen 3.JPGKnutselen? Knutselen!

Niets zo leuk als knutselen... Behalve dan de oneindige rommel wat het met zich meebrengt. Als ik knutsel, dan heb ik meestal van alles te kort voor het idee wat ik in mijn hoofd had en maak ik meestal heel veel rommel om vervolgens te beseffen dat ik er eigenlijk niet zo goed in ben.

Maar vandaag was dat net een beetje anders! We gingen namelijk aan de slag met lege keukenrollen. Yip... en dat is eigenlijk ook zowat het enige ingrediënt dat gebruikt werd. Oké, en een schaar, dat ook nog. Maar meer niet! Wat denk je, kunnen we het idiotproof noemen? Ik stem ja!

Maar wat gaan we dan maken?

Diertjes natuurlijk!! Na een dagje in de dierentuin had ik gelukkig wat inspiratie en werden er zowaar vier, correctie, vijf diertjes geboren uit de keukenrollen die ik hier had rondslingeren. (Ik hield ze namelijk sowieso al bij omdat we er verrekijkers mee hadden gemaakt... Of moet ik zeggen: verfkijkers, zoals de Bubbel dat zo mooi verwoord)

Wat heb je nodig?

Een keukenrol, of wc rolletjes, een schaar en geduld.

Knutselen 5

Instructies please?

Wel, dat is het leuke eraan. Alles kan! Neem gewoon een rolletje en maak er een tekening  op van een diertje. Onderaan teken je pootjes, maak ze wel dik genoeg zodat hij nog kan staan. De staart teken je vervolgens in eerste instantie omhoog, zodat je hem nadien naar beneden kan plooien. Zonder staart kan natuurlijk ook!

Het hoofd teken je ook best ondersteboven zodat je het nadien kan plooien.  En dan rest je alleen nog maar het knipwerk!

En wat kan je er dan mee doen?

Dat is ook zo een groot voordeel van karton! Je kids kunnen het kleuren, zelfs met stiften, of eventueel zelfs met verf! Stevig genoeg meestal, die karton. Er kan een gezichtje op worden getekend of je kan er van die wiebel-oogjes op plakken als je dat in huis hebt.

Eens het diertje "af" is kan er mee gespeeld worden!! En als ze het beu zijn? Dan vliegt alles gewoon bij het karton-afval. Recyclage olé!

Knutselen-6-3149193738-1517089767194.jpg

° Alice ziet Bubbel ineens alles opvegen met grote aantallen keukenrol-velletjes... Probeert daar iemand de rol op te krijgen??°

 

x Alice x

 

 

Dol op hersenspinsels en vreemde theorieën, verslaafd aan To-Do lijstjes en goede voornemens. Getrouwd met "The Husband" en mama van "de Bubbel" en "de Spruit".

Reageer ook even, dat vinden we leuk!

%d