Keukenavonturen

Recepten om een Lockdown mee door te komen

Nu de meeste mensen te veel vrije tijd hebben en naast wc-papier ook bloem hebben gehamsterd. Zal ik jullie maar voorzien van enkele recepten 🙂

Deze is voor de hamsteraars

Aangezien ik in de zorg werk, heb ik jammer genoeg geen tijd gehad om nieuwe recepten te bekokstoven. Wat ik wel heb gedaan is enkele “oude” recepten in een handige printable gegoten zodat je die lekkere recepten altijd bij de hand hebt.

Dat van dat hamsteren is trouwens maar een grapje. Het viel me gewoon op dat ik geen bloem meer kon vinden in de supermarkt en dat bracht me op een idee… Iets in de trant van: geen school + veel bloem = samen koekjes bakken?

Recepten voor kinderhanden

Aangezien de mensen hun kroost nu zelf moeten entertainen en de meeste winkels leeggeplunderd zijn, leek het me wel handig om enkele recepten aan te bieden die eventueel in samenwerking met kinderhanden gemaakt kunnen worden.

Denk daarbij aan:

Voor deze laatste Chocolate Chip Cookies heb ik een nieuwe variant gevonden. Mijn kinderen wilden heel graag gekleurde koekjes, maar ik ben geen held met glazuur en kleurstof, dus vond ik Smarties een waardig alternatief.


Chocolate Chip Cookies met Smarties

Mocht je dus ook Smarties hebben gehamsterd dan kan je er nu mee aan de slag gaan:

  1. Halveer Verminder de hoeveelheid chocolade die in het deeg gaat.
  2. Bereid de Chocolate Chip Cookies volgens bovenstaand recept.
  3. Gooi enkele doosjes mini Smarties om in een kom zodat je er goed aan kan.
  4. Zodra de koekjes uit de oven komen, druk je 6 à 7 Smarties in het koekje.
  5. Laat verder afkoelen op een rooster.

Je gooit de Smarties dus niet al bij het deeg voordat het koekjes zijn. Want anders gaat de suikerlaag van de Smarties smelten en gaan de mooie kleuren verloren. Daarbij blijft de echte Smartie-smaak op deze manier goed behouden. Alleen maar win-win dus.


Hapklaar

Aangezien thuiswerken niet altijd synoniem staat aan “extra tijd voor het huishouden”, heb ik ook nog een paar snelle gerechten:

Met wat extra potten en pannen

Voor de mensen die echt niet weten wat te doen met hun extra tijd, heb ik iets uitdagendere recepten (die ook gewoon heel lekker zijn):

Mocht er nu echt niets tussenzitten wat je graag zou maken, dan kan ik je nog een handige (als ik dat zelf mag zeggen) tabel presenteren.

Zo kan je al je cup-recepten in een handomdraai omzetten naar een gram-recept:

Smakelijk, veel succes en blijf veilig (Ik wil niemand tegenkomen in het ziekenhuis ;))

°Rose maakt zich klaar voor haar derde nacht op de spoedgevallendienst°

x Rose x

Geen pessimist maar wel een realist. Rose staat nuchter in het leven maar is helemaal in de wolken met haar 3 mannen en meisje. Met de oudste van de mannen is ze getrouwd en van de Monsters (°2015, °2017 en °2018) is ze de fiere mama. Ze is meestal onbereikbaar maar deelt graag haar hersenkronkels.

Reageer ook even, dat vinden we leuk!